Workshop Hoffelijkheid

hoffelijkheidscursus

Af en toe komt u ze nog tegen ‘heren die deuren voor u openhouden, dames die u uit laten spreken, mensen die u eerst uit laten stappen’ deze mensen komen steeds minder voor, zijn we allergisch voor dit gedrag? Nou nee…

Het Doel

U maakt een sprong in de tijd met een adellijke gastheer of gastvrouw. U gaat terug naar de tijd van grote bals aan prachtige paleizen. Het communiceren was nog niet zo vanzelfsprekend als heden ten dage. Men moest alle middelen in de strijd gooien om een goede indruk te maken en om in gesprek te kunnen komen met een tegenpartij. Kortom; je presentatie was van essentieel belang.

De middelen

De adellijke jongelieden uit die tijd leerden aan speciale hofscholen om zich vorstelijk te gedragen. Daar werden ze onderwezen in praktijkvakken als beweging, spreken, dansen, en omgangsvormen. Kortom; zij leerden de essentie van een goede presentatie.

Het resultaat

U zult verrast zijn hoeveel van deze kennis ook in de moderne tijd enorm bruikbaar blijkt te zijn, zowel in uw privé- als in uw zakelijke leven. Een leerzame, maar vooral gezellige, actieve workshop in ontspannen sfeer en …… er mag gelachen worden!

Optioneel

Goed te combineren met diverse workshops waaronder, schermen, roofdierenact, zwaardvechtclinic of met het middeleeuwsfeest.

Kenmerken

kenmerken teambuilding, informatief, educatief, recreatief
aantal personen vanaf 20 tot 500 personen (locatie afhankelijk)
tijdsduur vanaf 1 uur
voertaal Nederlands , Engels, Duits, Frans (andere talen i.o.)
doelgroep zakelijke bijeenkomsten, teamuitjes, familie en vrienden
leeftijd alle leeftijden
locatie vele bijzondere locaties in Nederland en België
beschikbaarheid hele jaar