asdasdasdasdas Alkmaars Victorie in Spaanse hoofdstad

Koninginnedag wordt dit jaar gevierd door de Spanjaarden. Holland Promotions pakt, in samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC), uit in Madrid. Op het Plaza del Carmen in het hartje van de Spaanse hoofdstad zal als afsluiter van de "Semana Naranja" (Oranje Week) een grote vrijmarkt plaatsvinden. Deze trend is overgewaaid uit Londen, waar dit jaar 70.000 mensen ter ere van onze Koningin bijeen kwamen op het Trafalgar Square.

Het is de bedoeling dat deze traditie ook wordt doorgevoerd in de Spaanse hoofdstad. Dit jaar worden zo'n 5000 bezoekers verwacht. Poffertjes, stroopwafels, klompen en een echte Nederlandse vrijmarkt brengt een stukje Holland naar de Spanjaarden.

Holland Promotions, onderdeel van Feestvarken Producties Alkmaar, wordt met regelmaat ingezet voor Hollandse evenementen in het buitenland. Eind vorig jaar werd een tournee door Azië afgesloten in Bangkok, op de verjaardag van de Thaise koning. Daarvoor bezochten zij o.a. Vietnam (Ho Chi Minh City) en Maleisië (Malacca en Kuala Lumpur). Dit jaar staan Indonesië en Australië op het programma, respectievelijk in de steden Jakarta en Sidney. Het Alkmaarse bedrijf voert momenteel gesprekken over het project "Turkije 400, more than tulips". In 2012 viert Nederland 400 jaar handelsbetrekkingen tussen de Nederlanders en Turken.

Terug naar overzicht
|